Kerkstraat 14, 9140 Tielrode 03/771.39.31 directie@fsdekolibrie.be

Beleid

 • Directeur Sven

  Directeur Sven

  Hallo!

  Op de Kolibrie zorgen we er voor dat alle kinderen de kansen krijgen die ze verdienen.

  De kans om te groeien en te stoeien, de kans om te proberen, om te lukken en ook om durven fouten te maken. De kans om te leren van elkaar, van alles en iedereen waar we mee samen leven.

  De Freinettechnieken helpen ons daarbij . We werken met de leerlingen op zowel aan het creatieve, motorische, emotionele en cognitieve aspect.

  Samen met een enthousiast team bouw ik verder aan onze school, waar de Freinetpedagogie en GO! waarden hand in hand samen gaan.

  Een kleinschalige school met een groot hart.

  Sven.

 • Zorgcoördinator Nele

  Zorgcoördinator Nele

  Als zorgcoördinator ben ik het aanspreekpunt voor zorgvragen van ouders en leerkrachten. Ik organiseer het teamoverleg met alle partners (klasleerkracht, directie, externen, ouders en het CLB). Samen gaan we op zoek naar de beste mogelijke manier om de leerling te begeleiden in zijn of haar verdere schoolloopbaan. 

  Ook de kinderen zelf zijn steeds welkom met hun vragen of bezorgdheden.

  Als zorgzame school streven we ervoor om de kinderen zich gelukkig te laten voelen. We zetten sterk in op het welbevinden want enkel als het kind zich goed voelt, zal je op alle vlakken vooruitgang zien. Ik wil een aanspreekpunt zijn voor de kinderen zodat ze ten allen tijde welkom zijn met vragen en eventuele problemen.

  Elk kind is uniek en elk kind heeft zijn sterke en minder sterke kwaliteiten waar we als onderwijzend team rekening mee moeten houden.